FCC-företag

Under årens lopp har det blivit en del studentförtag som har etablerat sig med hjälp av FCC, och de är vi mycket stolta över! Här nere ser ni några av dem!

logo footpoint

Foot Point

Grundare: Sikau Tran

Foot Point är ett företag som erbjuder unika produkter med fokusering på akupunkturprodukter för fötterna. Akupunktur är en traditionell kinesisk behandlingsmetod som används för att påverka hjärnans långsiktiga förmåga att reglera smärta.

Foot Points affärside är att utveckla och förmedla den flera tusen år gamla kinesiska kunskapen inom akupunktur till andra delar av världen med syftet att ge kunskapen om hur man kan bevara och utveckla en bra hälsa.

Jag kom i kontakt med Futurum på entreprenörsdagen i Kristianstad högskolan 2010. Med deras hjälp och förtroende för min affärside fick jag min idé förverkligad. I början var det en djungel av frågetecken och jag ville ge upp efter ett tag, dessutom var det tufft med min bristande kunskap. Med Futurum CC:s kunskap och vägledning löstes de mesta problemen. De har alltid ett stort kontaktnät som kunde ge mig råd och tips. Jag vill tacka alla de som har bistått mig.

Hemsida: www.footpoint.se
logo etrigo

Etrigo AB

Grundare: Björn Sjöstedt

Bolaget heter Etrigo AB och det är delvis resultatet av den hjälp jag fick från Futurum CC. Allt började vintern 2009 då jag hade blivit lurad på en omfattande summa pengar i mitt företag. Jag vid ett svagt ögonblick snuddade vid tanken att lägga ner företaget och ta ett jobb istället, men tack och lov så försvann den tanken och jag bestämde mig för att börja om och inte låta mig nedslås av branschen oseriösa spelare.

Jag behövde hjälp att hitta rätt spår igen och kom då bland annat i kontakt med Futurum CC i Kristianstad som erbjöd vägledning för företagare. Efter ett antal möten så började jag hitta tillbaka till banan och idén till ett nytt bolag började under sommaren 2010 ta form. Under hösten 2011 kommer ni på http://www.etrigo.se/ att hitta en ny unik tjänst exklusiv för företagare som vill göra affärer med varor och inventarier på ett enkelt, tryggt och framförallt bra sätt. Det har varit en lång väg från vintern 2009 till vart jag befinner mig idag med mitt företagande, men med hjälp utifrån och ett stort mått av målmedvetenhet så kan man åstadkomma vad man vill i livet.

Hemsida: www.etrigo.se

logo pa fatet

På Fatet

Grundare: Elin Carleke

Futurum hjälpte mig med coaching, att sortera ut vad det var jag verkligen ville göra. Jag känner också att jag fick hjälp att strukturera mina idéer, för att sedan kunna gå vidare och verkställa dem.

Nu driver jag företaget "På Fatet" där jag erbjuder tjänster inom receptutveckling, matstyling samt varumärkesprofilering genom mat.

Hemsida: www.pafatet.se

logo visionspartnern

VisionsPartnern

Grundare: Petra Landerberg

Futurums rådgivning och seminarier var viktiga inslag i startskedet, även deras stöd och uppmuntrande när det ibland kändes besvärligt. Deras motivation och support har många gånger varit ovärderlig.

VisionsPartnern Kristianstad AB är ett konsultföretag som arbetat med att tydliggöra möjligheter. Företagsidén är att underlätta handlingskraft, få saker gjorda. Ibland behöver vi stöd för att kunna gå vidare, förbättra eller förändra och utvecklas. Det är inte alltid självklart hur vi ska göra för att utnyttja våra resurser i nuet och hitta de möjligheter som finns för framtiden.

- Resurser finns och du har möjligheter!

Hemsida: www.visionspartnern.se

Futurum Creative Center - Sparbanken 1826 | Box 549, 291 25 Kristianstad | Tel: 044-138526 | E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.