Tidigare events

20130411 Skarpt Läge 
Den 11-12 april kommer vi att anordna nästa omgång av vår case-tävling Skarpt läge! För mer information klicka på länken. http://www.skarptlage.nu 

20130305 Korv och Karriär
Torsdagen den 5 mars kommer vi, tillsammans med Kristianstad Studentkår och HKR Karriär, stå i hus 7 och bjuda på korv. Bara kom förbi, ta en korv och snacka med oss. Ni är hjärtligt välkomna!

20121218 Julmingel
Den 18 december anordnar vi årets sista evenemang. Denna gången står ett julmingel på schemat. Studenter får möjlighet att träffa spännande företagare och därigenom en ypperlig chans till att bredda sitt nätverk. Vi kommer bjuda på julinspirerad mingelmat. Precis som förra gången kommer minglet vara mellan 17-19. Vi återkommer med plats.

20121128 Futurumföreläsning. 
I samband med Innovationsdagen den 28 november kommer Futurum anordna sin andra föreläsning för terminen. Den här gången kommer det vara Jonas Michanek från Idélaboratiroet. Jonas kommer föreläsa om kreativitet, idégenrering och den kreativa mötesplatsen.
För mer information om idélaboratoriet gå in på http://www.idelaboratoriet.se. 

Vecka 46 Futurum Start-Up Challenge. 
Under vecka 46 kommer Futurum anordna sin första entreprenörskapstävling, Futurum Start-Up Challenge. Tävlingen går ut på att lagen får vars 100 kr och har sedan en vecka på sig att få denna hundralapp att växa så mycket som möjligt. Vi börjar tävlingen med en kick-off måndagen den 12 november. Deltagarna tävlar i två kategorier, mest intjänade pengar samt bästa affärsidé

20121030 Futurumföreläsning.
Den 30 oktober, mellan 15-17, anordnar Futurum terminens första föreläsning. Denna föreläsning kommer hållas av Micael Hörberg från Chelix. Micael kommer prata om hur man blir en bättre försäljare. Men också runt försäljningsmyter och mycket mer. Det är en mycket bra föreläsning att gå på, entreprenör eller inte. För mer information gå in på http://www.chelix.se

 20121025 Inspiratoinslunch. 
Den 25 oktober är det tid för vår andra inspirationslunch. Precis som förra gången anordnas denna tillsammans med HKR Karriär och Kristianstad Studentkår. Ämnet för dagen är personlighetstest. Personlighetstest kan man ställas för både som blivande anställd eller om man anställer. Det blir en mycket intressant lunch som alla kan ha nytta av.

20121009 Höstmingel.
Den 9 oktober kommer Futurum anordna ett höstmigel för drivna och entreprenöriella studenter. Här kommer vi bjuda på en kort mingelskola, chansen att träffa inspirerande företagare och studenter. Självklart kommer vi bjuda på spännande tilltugg från Sotnosen! Minglet kommer vara mellan 17-19 ute på Sotnosens korvcafé ett par minuters gång från högskolan.

120925 Checkpoint
Den 25 september anordnar Futurum, tillsammans med HKR Karriär och Kristianstad Studentkår, Check Point. Vi bjuder på korv nere vid hus 7. Eventet startar vid 10:30 och korvgrillningen kommer hålla på till 13:00. Så vill ni träffa oss eller några av de andra organisationerna är ni välkomna ner på Campus.

20121004 Inspirationslunch
Den 4 oktober anordnar Futurum, tillsammans med HKR Karriär och Kristianstad Studentkår, vår första inspirationslunch. Denna första lunch kommer ta upp hur du som student kan engagera dig i din framtid tillsammans med våra organisationer. Lunchen kommer serveras i 14:425 kl 12:15 och för att ära hösten kommer vi bjuda på en varm soppa. Hjärtligt välkomna!

120521 An Introduction to the Business Plan 
Futurum Creative Center är glada att presentera nästa föreläsning på programmet. Denna gång kommer föreläsningen beröra skrivandet av en affärsplan. Till föreläsningen ”An Introduction to the Business Plan” kommer vi gästas av Hilde Zellman Frandsen från Venture Lab i Lund. Hilde kommer hjälpa oss att bli vassare på allt som rör en affärsplan. Är du i tankarna av att starta ett företag, går du ruvar på någon idé eller vill bli bättre på att skriva på ett mer affärsmässigt sätt så är detta perfekt föreläsning för dig.

Föreläsningen är på engelska och äger rum måndagen den 21:e maj mellan 15:15-17:00 på Norra Station i Hässleholm.On the 21st of may we will arrange a guest lecture with the headline

”An Introduction to the Business Plan”. Hilde Zellman Frandsen will hold this guest lecture from Venture Lab in Lund. Hilde will talk about the business plan and how we can be more equipped to write a sharp business plan. So if you have any thoughts on starting your own business, if you walk around with a great idea or just want to improve your corporate writing skill this is the lecture for you!

This lecture will be held in English and take place the 21st of may between 15.15-17.00 on Norra Station in Hässleholm.

120424 TEO HÄRÉN - KREATIVITET OCH ENTREPRENÖRSKAP!
Den 24 maj fick vi celebert besök av Teo Härén, the master of kreativitet. Teo levererade i vanlig ordning några käftsmällar om vårt invanda tankemönster och hur vi behövde vidga våra svenska vyer för att tänka annorlunda och nytt. Företagare, studenter och kombinationen, studentföretagare fick efter föreläsningen arbeta med sin egen kreativa förmåga i en härlig workshop!

Tack Teo och alla medverkande för en trevlig, givande och kreativ eftermiddag!
Har du en idé som du vill utveckla under en gratisvistelse på en superlyxig Stillahavet-ö? Check this out: www.ideasisland.com!
Kolla också in Teos och Fredriks spännande hemsida www.interesting.org!

120412 Entreprenörskapsmingel
Denna torsdag hade vi bjudit in studenter som är sugna på att starta företag och luttrade, erfarna entreprenörer för ett mingel i inspirationens tecken.
Med på minglet fanns Martin Johansson från SVP Engeneering, Maria Bub och Veronica Svensson från Sotnosen, Liliana Jörstad från LTM Solutions, Eivor Hermansson från Eivors HLR-utbildningar.
Efter ett mingelbingo blev det mingelmat från Sotnosen och alla fick möjlighet att möta varandra och utbyta tankar idéer och inspirera varandra. Det blev en lyckad kväll med fantastisk mat och alla studenter fick inspireras, knyta kontakter, ställa frågor och utbyta erfarenheter!

120322 Workshop - Affärsplan - med Venture Cup och André Johansson
Andre Johansson från Venture Cup Syd kom till Futurum och anordnade en föreläsning och workshop i hur man skriver en bra affärsplan. Studenterna fick först lov att arbeta tillsammans i grupper för att försöka bygga det högsta tornet med marshmallows och spagetti, därefter föreläste André och det blev en bra frågestund med reflektioner därefter.

Tack André för att du kom till Kristianstad och Futurum och tack till alla studenter som närvarade!

111206 Isabella Löwengrip - Blondinbella
Vilket drag det var när Futurum kunde bjuda in Isabella Löwengrip, Blondibella, för att prata om sin väg till framgång som entreprenör.

Isabella Löwengrip, 21 år tillhör generationen som tar för sig och inte ber om ursäkt! Vid den ringa åldern av 16 år drev hon en av Sveriges mest framgångsrika bloggar med en halv miljon läsare. Sedan dess har Isabella röjt framgångar som entreprenör och i dag driver hon sju företag bland annat en tidning, ett klädmärke, ett bloggnätverk samt ett investmentbolag. Inför 200 lyssnande sparade Isabella inte på krutet och delade frikostigt med sig av sin framgång och sina mindre framgångsrika åtaganden.

Tack Isabella för att du kom till Futurum och våra duktiga studenter på HKR!

111206 Folkhälsa och sjukvård - se möjligheterna!
Den 6 december fick Futurum besök av Vicke Peolin och Marilda Lund, ägare av företaget Vital. FCC, HKR Karriär och Kåren bjöd in studenter till en företagsfrukost med temat folkhälsa och sjukvård. Samtidigt som de fick lyssna på hur Vickie och Matilda, båda utbildade på HKR inom folkhälsa, medicin, näringsfysiologi och kost, driver sitt företag inom Folkhälsoarenan fick de avnjuta en god frukost.

Tack Vickie och Matilda för att ni kom och berättade om er verksamhet!

111101 Bygga ett varumärke
Vilken härlig workshop det blev när Elin Hallgren (expert på varumärken) från kommunikationsbyrån Caspo kom för att prata om hur man bygger ett starkt varumärke. Vi gick igenom det personliga varumärket och det affärsmässiga varumärket och diksussionerna var kanonbra!

Tack Elin för att du kom och tack alla studenter och övriga som medverkade!

111018 Socialt Entreprenörskap
Philip Sandberg kom till Kristianstad för att prata om hur man kan göra skillnad utan att ruinera sig. Philip är grundare av biståndsorganisationen Tamam, som hjälper utsatta barn och ungdomar att få en chans att komma in i samhället.

Både studenter och icke studenter lyssnade på hur Philip med egna händer, från grunden, byggde upp en biståndsorganisation som började som ett lokalt projekt i Lund och i dag har utvecklats till en internationell organisation med verksamhet i fyra olika länder. Philip arbetar i dag på Centrum för Publikt Entreprenörskap. Superinspirerande!

Tack Philip, kom snart tillbaka till Kristianstad!

111014 PA-DAGEN
Cefyrekon anordnade den årliga arbestmarknadsdagen för alla som läser till personal- och arbetslivsvetare.
Temat för året är "Mötet mellan människor".
Självklart fanns Futurum CC med för att prata med studenterna. Tack Cefyrekon för en trevlig dag!

111010 Studentafton med humor och entreprenörskap
Måndagen den 10/10 anordnade KSK och FCC en studentafton med humor och entreprenörskap!

Bröderna Hampus och Tobias Schildfat berättade om sin väg mot framgång med sitt företag Solentro-gör en egen bok. Tobias berättade om hur han efter många år inom det privata näringslivet och med en juste karriär och lön valde att satsa allt och starta eget tillsammans med brodern Hampus.

Vägen mot framgång kantades av hårt jobb, en vända i SVT-programmet Draknästet (där de tackade nej till erbjudande från drakarna) och mycket roligt arbete. Därefter blev det frågestund där bröderna fick svara på publikens frågor.

Kvällen avslutades med att Stand-uparen Niklas Larsson rev ner många skratt med sin gitarr, dyslexi och mikrofonstativ!

Tack alla studenter, Hampus, Tobias och Niklas för en superkväll!


Hampus &

Tobias Schildfat


Niklas Larsson

Futurum Creative Center - Sparbanken 1826 | Box 549, 291 25 Kristianstad | Tel: 044-138526 | E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.